• Mon. Jun 17th, 2024

Groundsman

ByCareers

Dec 2, 2023

Är du Planskötare/Groundsman eller Greenkeeper och vill arbeta i en spännande och föränderlig miljö? Just nu söker vi på Arenabolaget nya säsongsarbetare för att sköta driften av Friends Arenas gräsmatta. Vi som arbetar här kan lova ett häftigt, omväxlande och lärorikt arbete, där du blir en av vårt sammansvetsade gäng inom driften. Tjänsten innebär säsongsarbete mellan mars – oktober med eventuell möjlighet till förlängning.

Vi väljer medarbetare som vi tror kommer passa in i vår företagskultur. Medarbetare som är snabba och omtänksamma, som är lagspelare och ser kundens värde, som är flexibla och vill vara med om att göra Friends Arena till en arena i världsklass.

Arbetsuppgifter

Som Planskötare på Arenabolaget utgår du från Friends Arena men kan även utför skötselåtgärder på andra planer i närområdet. Du arbetar framför allt med skötsel och underhåll av vår fotbollsplan, men även viss del med fastighetsförvaltning samt stöd till hyresgästen vid evenemang som äger rum i arenan. Arbetet är brett och omväxlande.

Vi har höga förväntningar på oss själva och på det vi vill leverera, vi jobbar därför väldigt aktivt med frågor kring skötsel och underhåll.

I vårt jobb ingår att arbeta på andras fritid. Då vi har en gräsmatta att förvalta varierar arbetstiderna, vilket inkluderar kvällar, nätter och helger. Arbetspassen är förlagda under vissa perioder till varannan/var tredje helg för skötsel av gräsmattan. Beredskap ingår i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter:

Grässäsong:

  • All sorts skötsel av fotbollsplanen, klippa, flytta ljusriggar, gödsla mm
  • Service/underhåll av bevattningsanläggningar, fordon, maskiner och annan utrustning
  • Förberedande arbete, såsom att klippaggregat är inställda inför kommande arbetsdag
  • Maskinförare för hjullastare och truck

Övrig tid:

  • Tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av fastigheten och dess installationer
  • Support till hyresgäst vid evenemang

Du rapporterar till Head Groundsman.

Vem är du?

Vi tror att du har erfarenhet av skötsel av grönytor från fotbolls- eller golfmiljö eller mark, skogsbruk/jordbruk, alternativt en bakgrund inom drift och skötsel av fastigheter.

Har du genomgått utbildning inom grönyteskötsel (exempelvis SGF alt SvFF) så är det meriterande.

B-körkort + tillgång till egen bil är ett krav, liksom att du inte är höjdrädd. Detta beror på att en arbetsuppgift är att kunna öppna och stänga taket på arenan.

Behörighet för användning av bekämpningsmedel klass 1L och 2L samt behörighet att köra hjullastare/truck är meriterande.

Som Planskötare har du många kontaktytor, vi ser därför att du är en serviceinriktad och kommunikativ person som trivs i en roll där kunden är i fokus. Du är självständig, framåt och inte rädd för att ta egna initiativ. Vidare är du lösningsorienterad och stresstålig samt trivs i en roll som erbjuder stor variation både när det gäller arbetsuppgifter och arbetstider.

Varför Arenabolaget?

Här kan vi erbjuda dig en utvecklande roll i ett spännande företag med varierande arbetsdagar. Vi är ett erfaret och starkt team på 15 prestigelösa personer som stöttar och ställer upp för varandra.

Arbetsmiljön är spännande och Friends Arena, som är en modern multiarena, är en mötesplats för många olika evenemang. Maxkapaciteten är 85 000 åskådare, men arenan lämpar sig för evenemang av alla storlekar. Som en del av Arenabolaget får du vara med och känna pulsen bakom kulisserna, lära dig av de bästa i branschen och även arbeta med andra spännande fastigheter i Arenastaden.

Arenabolaget ägs av Fabege AB och Svenska Fotbollförbundet. Tillsammans ansvarar ägarna för att utveckla, effektivisera och optimera förvaltningen av fastigheten vilket innefattar att skapa en långsiktig lösning för driften av arenaverksamheten.

Din ansökan

Visst låter det spännande? Ansök redan idag, då vi behandlar ansökningarna löpande. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV tillgängligt kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta

Simoen Liljenberg, Head Groundsman, på 0704 – 71 61 60.  simeon.liljenberg@swedenarena.se

Leave a Reply